Brouwerij Handels Ho(o)p

r.k.t.b. Handels Ho(o)p
Rooms Katholieke ThuisBrouwerij Handels Ho(o)p. Een kleine brouwerij uit Handel, Noord Brabant. Sinds 2016 brouwen we hemelse streekbieren, geïnspireerd door de groene omgeving en rijke historie van het bedevaartsdorpje aan de rand van de Peel.
Wilt gij gelaafd zijn
O broeder zo gebruik
Dit bier is altijd goed
Dit bier is altijd rein
Dat elkeen zich dan spoed
Naar het café zo fijn
Avé Maria u behoed

Van vijf naar vijfhonderd liter
Begonnen met een 5 literpannetje in de keuken van een van de brouwers. Waar we – als een stel verstrooide professors – experimenteerden met lokale ingrediënten. Ingrediënten zoals echte Handelse honing. De overvloed aan aanwezige suikers in deze honing maakte van dit eerste bier een knaller. Luid knallend ontplofte een voor een de flessen. Inmiddels ontploffen er geen flessen meer, maar blijven we experimenteren. Met Meidoornbloesem bijvoorbeeld!

Een wonder en ridders in de Peel
Het begon allemaal met de Maria’s Meidoorn Tripel. Gebrouwen ter ere van het 800-jarig bestaan van Handel. Een jaar later kwam ons tweede bier op de markt: de Teutoner Weizen. Een typisch Duits bier, vernoemd naar de Duitse broeders in de vroegere Hoeve Haenle. De ridders van de Teutoonse Orde. Afgelopen winter kwam daar een stevige jongen bij. De Peelrand Peated Dubbel. Een smaakvol rookbier dat zijn karakteristieke smaak dankt aan de turfgerookte mouten. 

Onze Brouwbroeders
Een bruisend gezelschap. Zes eigenwijze kameraden met allemaal een uitgesproken smaak. Maar eenmaal bij elkaar, levert dit een bijzonder smakelijk brouwsel op! Dirk Beekmans, Djessie Donkers, Tim van Melis, Roel van den Heuvel, Gijs en Bart van Hoogstraten. Dat zijn ze. Handels Hoop.